2010. február 6., szombat

A világ legmeghatóbb fényképe


Ez az egyik legfantasztikusabb fénykép, amit az ismert univerzumban valaha is készítettek. Egy amerikai fényképész készítette egy operáció alatt, mely során egy súlyos gerinc-rendellenességet próbáltak helyrehozni. Az operáció különlegessége, hogy a beteg egy 23 hetes, még anyaméhben lévő pici magzat volt.




Miközben Paul Harris fotós az Egyesült Államok-beli Tennesse állam Nashville városának Vanderbilt egyetemén a sebészeti klinika műtőjében fényképeket készített a műtét folyamatáról, megörökítette azt a pillanatot is, amikor a baba az anyai méhből kiemelte a kis kezét, és megfogta az őt operáló orvos ujját.

Ez a hihetetlen fénykép a világ rengeteg újságjában megjelent, s Írországban az egyik "legerősebb zászlója" lett az abortusz legalizációja ellen küzdőknek.
Az ici-pici kéz, ami meghódította a világot, Samuel Alexanderé, aki 1999 december 2-án megszületett (amikor a fénykép készült, alig több, mint 5 hónapja volt a mama hasában). Ha komolyabban elgondolkodunk, megértjük, hogy az élet tényleg csak egy hajszálon múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése